Design en concept

 

Onze jachten worden in Polen gefabriceerd door Dalpol Yachts, die haar activiteiten startte in 1998. Dalpol is een moderne dynamische werf met erkend vakmanschap en met bijna 20 jaar ervaring in de constructie van kwalitatieve zeiljachten. Polen kent vele jachtwerven met een zeer lange traditie. Wij kozen voor Dalpol omwille van het vakmanschap, de flexibiliteit en de hoge afwerkingskwaliteit. 

 

Onze zeilJachten hebben een modern design  en bieden dankzij hun compacte en doordachte vormgeving verrassend veel waarde voor hun geld.

De inrichting en uitrusting gebeurt volledig volgens uw wensen, met accent op sportiviteit en performance of - naar wens - eerder op comfort.

 

Zo zorgen wij op basis van uw wensen voor :

  • aangepaste kleur of striping voor de romp
  • een binneninrichting volgens uw persoonlijke wensen
  • uitrusting met boordinstrumenten en aangepaste zeilgarderobe
  • binnen- of buitenboordmotor
  • trailer
  • kortom, zeilklaar

Voor elk type zeilliefhebber hebben we een passend zeiljacht. Onze zeiljachten voldoen aan een aantal belangrijke criteria :

- betaalbaar bij aankoop

- betaalbaar in onderhoud en stockage (buitenboordmotor + trailerbaar)

- veilig en ergonomisch (CE-certifikaat en klasse-aanduiding)

- de compacte trailer-sailers zijn mobiel en kunnen ook achter de eigen wagen vervoerd worden.

- hoog comfortniveau

- een dynamisch, tijdloos design

 

 Wij zorgen voor een complete service en helpen of informeren ook graag voor de inschrijving van uw nieuwe zeiljacht, voor het beheer en eventuele verhuur, voor het vervoer van uw jacht naar uw vakantiebestemming.

 

We willen graag dat U van uw zeiljacht kan genieten en het 100% beantwoordt aan uw verwachtingen.

 

 

Betaalbaar in aankoop :

Een zeiljacht is altijd een belangrijke aankoop die een paar centen kan kosten en dat heeft in de eerste plaats te maken met het feit dat het meeste aan een jacht handwerk is, en uitgevoerd wordt door vakmensen. Van doorgedreven automatisering voor grote series is eigenlijk geen sprake. Elke boot is een maatprodukt en lonen hebben nu eenmaal een prijskaartje. Een zeer luxueus uitrustingsniveau of ruime comfortaccessoires kan de prijs al gauw extra de hoogte in duwen. Voor het handwerk kwamen we al gauw in Oost-Europa terecht en daarbij heeft Polen een stap voor dankzij een rijke traditie van scheepswerven voor plezier- en professionele vaart. Inmiddels zijn veel gerenomeerde West-Europese jachtwerven voor hun fabrikage al geheel of gedeeltelijk naar Oost-Europa uitgeweken. De meeste van die 'grote' West-europese werven concentreren zich ook bijna exclusief op de grotere en dus duurdere jachten (> 30 voet) , simpel omdat die per stuk meer winst opleveren. Betaalbare jachten vind je logischerwijze in een lengte-categorie die nauwelijks door de grote gerenommeerde merken wordt afgedekt, de categorie beneden de 30 voet. Die categorie bieden wij U aan want daarin ze Polen meesters.    

Betaalbaar in onderhoud en stockage :

Hoe groter het jacht, hoe groter de kosten van onderhoud, liggelden, en stockage. Een aantal onderhouds- of vernieuwingskosten wegen bij een groot zeiljacht uiteraard financieel een heel stuk zwaarder door.

Volgens een rondvraag bij zeilers blijkt dat eigenaars van een zeiljacht gemiddeld zo'n 2 à 3 weken echt varen.  Uiteindelijk moet je dus als toekomstige eigenaar voor jezelf uitmaken wat je financieel en qua tijdsbestek aan je zeilhobby wil besteden, en hoeveel 'zeilen' je nastreeft of kan nastreven. Veel zal dus afhangen van hoe je als eigenaar de balans ziet tussen zeilplezier, tijdsbesteding, investering en bijkomende doelstellingen of aankoopmotieven.

Vele van onze jachten zijn trailerbaar en kunnen dus op een aanhangwagen of trailer gestockeerd worden. Een aantal van onze trailer-sailers kan je - wanneer je dat wil - perfect zelf uit het water halen mits de correcte wagen en trailer. Dankzij een handige maststrijkinstallatie kan je zelf de mast snel neerleggen voor vervoer of voor eventuele aanpassingen .

Onze jachten kunnen zowel met buitenboordmotor uitgerust worden als van een binnenboordmotor voorzien worden. Voor wie elektrische motoren overweegt bieden wij Torqeedo aan, Duitse topkwaliteit. Voor buitenboord benzinemotoren bieden wij het topprodukt Tohatsu, een van de absolute marktleiders en specialisten in 'outboards' met meer dan 60 jaar ervaring en tevens fabrikant voor vele andere bekende merkverdelers.

Veilig en ergonomisch geconstrueerd :

De zeiljachten en onderdelen voldoen aan de strengste veiligheidsnormen en worden onderworpen aan een grondige keuring. Het noodzakelijke CE Conformiteitscertifikaat wordt uiteraard meegeleverd. 

   

Mobiel over de weg voor maximale keuzevrijheid en snelle bereikbaarheid van verder afgelegen zeilgebieden

 

Onze jachten worden volledig aangepast aan uw wensen qua comfort en qua uitrusting zodat je altijd een zeiljacht vindt dat past bij jouw budget en doelstellingen. De meeste van onze jachten zijn dankzij de ophaalbare kiel makkelijk trailerbaar zodat het snel, veilig en efficiënt overbrengen of zelf meenemen (voor de compactere jachten) naar verder afgelegen zeilgebieden geen utopie is.

 

Een hoog comfortniveau - maximale ergonomie en functionaliteit:

Onze zeiljachten garanderen - voor de klanten die daar specifiek voor kiezen - een zeer hoog comfortniveau.  Door te kiezen voor een iets kleiner zeiljacht hoef je dus niet noodzakelijk aan comfort in te boeten dankzij de slimme en creatieve cabine-layout. Bij de uitwerking van de indeling en de uitrusting van de zeiljachten werd als uitgangspunt maximale ergonomie en functionaliteit vooropgesteld. Dit levert vaak verrassend veel ruimte op in een compact design.

 

Een dynamisch design :

De lijn van een zeiljacht bepaalt de dynamiek die het uitstraalt. Bij het ontwerp van onze jachten werd uitvoerig beroep gedaan op de ervaring en adviezen van professionele wedstrijdzeilers zodat ook de zeilprestaties voor dit type van jacht zeer goed tot uitstekend kunnen genoemd worden. Het resultaat is een dynamisch en tijdloos design met zeer interessante vaarprestaties.


Ontdek hier onze zeiljachten.